Skip to main content
Biomedicine in museums

Emma Gad for forskere?

By December 3, 0001No Comments

Kammeradvokaten har Titlen på dokumentet (Emma Gad KU.pdf) fik mig umiddelbart til at tro, at det drejer sig om takt og tone på KU (etiketteregler). Men det viser sig altså at dokumentet handler om strafbare forhold i og uden for stillingen. Så kælenavnet “Emma Gad” er lidt misvisende.

Men da det er sagt, så ville det faktisk være meget interessant at studere de mere eller mindre eksplicitte etiketteregler, der findes på universitetet, og i forlængelse heraf at udvikle et sæt vejledende etikette-regler for et dansk universitet i 2010-tallet.

Penkowa-sagen, som drejede sig om strafbare forhold, er bare toppen på et isbjerg af manglende fornemmelse af takt og tone. Man kan fx. spørge sig om følgende Emma Gad-etiketteregel stadigvæk er aktuel i dag:

“Vær ikke snobbet, vær ikke vigtig, vær ikke underdanig. Vær fordringsfuld overfor Dem selv – ikke overfor andre.”

Den deskriptive del af opgaven ville passende kunne lægges ud som en opgave for en PhD-afhandling i sociologi, antropologi eller etnologi — men den normative del af opgaven er en kollektiv process, som vil tage år af bevidste samtaler på universitetet.

Jeg tror jeg kan se kimen til et interessant forskningsprojekt her!

Thomas Söderqvist

Author Thomas Söderqvist

More posts by Thomas Söderqvist