Skip to main content
Biomedicine in museums

'Flotte' æbler og 'spændende' konferencer

By August 22, 2011No Comments

Hver gang jeg går til grønthandleren undrar jeg mig over teksten på skiltene. De annoncerer  ikke kun 10 æbler til 25 kroner — det er ‘flotte æbler’ man sælger. Hos nogen grønthandlere er alle varerne ‘flotte’.

Men hvis alt er ‘flot’ så mister tillægsordet sin betydning. Hvis alle varer er ‘flotte’, så behøver man jo ikke nævne det.

Den her uvane med at strø omkring sig med unødvendige tillægsord sniger sig også ind i universitetsverden. Hver og hveranden dag får jeg mails, der indbyder til et eller andet ‘spændende’ seminar. Her til morgen kom det fx. en mailinvitation til en ‘Spændende konference’ om ‘Public Health and Welfare’ arrangeret af Dansk Selskab for Folkesundhed.

Hvis jeg ikke bliver overbevist af konferencens titel, så tror jeg næppe at ordet ‘spændende’ vil gøre nogen forskel. Tværtimod!. Det lille ord’ spændende’ gør mig faktisk skeptisk. Jeg begynder at mistænke, at arrangørerne ikke rigtigt tror på at emnet i sig selv er spændende nok, men at de behøver tillægsordet ‘spændende’ for at det skal se rigtigt spændende ud. Min reaktion er densamme som hos grøntsagshandleren: det er sikkert bare falsk varebetegnelse for at skjule et eller andet.

Thomas Söderqvist

Author Thomas Söderqvist

More posts by Thomas Söderqvist