Skip to main content
Biomedicine in museums

Udstilling set fra et designprofessionel udgangspunkt

Exponent — et dansk firma som designer, producerer og leverer udstillinger og udstillingskoncepter, skilteprogrammer og dekorationer samt grafisk design — omtaler lige nu Del+Helderes hjemmeside.

Det er interessant at se udstillingen omtalt udelukkende udfra dets designmæssige kvaliteter. Vi er så vant til at få synspunkter på udstillingernes indhold fra historikere, folk fra sundhedsprofessionerne og fra folk i almindelighed. Men designsiden bliver sjældent fremhævet separat. Citat her:

Hele udstillingen er dekoreret så besøgende får en visuel illusion af det rum de befinder sig i. Som eksempel er podievægge udført i klar acryl monteret med spejlfilm, der gør at væggene er gennemsigtige selvom man spejler sig i dem. Plancher, er monteret på wire, spændt fra loft til gulv, så de ser ud til at svæve frit i rummet. Stofprint, er spændt ud på ramme og giver illusion af mere rum.

Lyseffekter er benyttet bag vægge og skilte. Podiegulve-og lofter er højglans-lakerede. Tekst på plancher, er udført som perforerede huller, der giver luft og lethed. De udfræsede rondeller (huller) fra plancherne er benyttet i andre lokaler som dekoration på vægge og giver et naturligt flow, når man bevæger sig fra lokale til lokale.

(tak for tippet, Jonas)

Thomas Söderqvist

Author Thomas Söderqvist

More posts by Thomas Söderqvist